Tipy a triky

 

Tipy a triky u ovoce

Zkuste do sklenky vychlazeného sektu místo stále používané jahody přidat ovoce dle sezony, pár malin, červený rybíz, nebo malou meruňku, kterou před tím několikrát propíchnete vidličkou. Na podzim se zase hodí švestka nebo pár bobulí hroznového vína.

Plesnivé nebo nahnilé ovoce

Nevykrajujte, ale ihned vyhoďte. Plíseň i hniloba je již rozrostlá v celém ovoci, i když není viditelná.

Veškeré ovoce je v podobě pyré vynikající teplou přílohou k pečeným nebo grilovaným masům, zkuste teplé meruňkyvišněnebo angrešt. K uzeninám je vynikající jablečné pyré.

Škvaříte-li si domácí sádlo, vhoďte do něho ke konci pár sušených švestek. Získáte lahodnou pomazánku.

Citron

Rozkrojený citron odstraňuje skvrny z mramoru; rozkrojený v ledničce pohlcuje pachy; přidáte-li lžičku citronové šťávy do rýže, neslepí se vám; plátky citronu zaplaší mravence; dezinfikuje škrábance a rány.

Páchnou-li vám ruce po přípravě ryb, potřete si je citronem a pachy se zneutralizují.

Pomeranč

Sušenými slupkami jde zapalovat oheň, vařené ve vodě provoní byt.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*