Tipy a triky

Mléčné výrobky

Tipy a triky mléčných výrobků

  • Pokud přidáváte do jídla smetanu v jakékoliv konzistenci, dbejte, aby měla  stejnou teplotu jako pokrm, kam jí vléváte. Máte-li čas,převařte ji, zamezíte tím případnému sražení v omáčce nebo polévce.
  • Kefír nebo jogurt přidaný do těsta zaručí jeho vláčnost.
  • Tvaroh a zakysaná smetana se snesou s každým ovocem, jedinou výjimkou je kiwi.
  • Šlehačku šlehejte vždy silně vychlazenou, vychlaďte i mísu a metlu, pokud jsou kovové.
  • Pokud přešleháte šlehačku, stane se z ní hrudkovité máslo, přidejte jí do těsta nebo s ní zjemněte omáčky.
  • Přidáváte-li do omáčky, která obsahuje smetanu, ocet nebo citron, přidávejte je opatrně, aby se omáčka nesrazila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*