Dostupnost

Dostupnost mléčných produktů

Na chuť a barvu mléčných výrobků má vliv především kvalita mléka, ze kterého byly připraveny. Kvalita samotného mléka může být ovlivněna krmivem, které zvířata dostávala. Možnost poznat opravdový rozdíl bychom měli však jen u výrobků, které jsou z nepasterizovaného mléka.

V obchodních řetězcích je veliký výběr mléčných výrobků, proto je třeba vybírat ty nejvhodnější a zdraví prospěšné. Vždy čtěte pozorně etikety a snažte se vyhýbat výrobkům, které jsou doslazovány, přibarvovány a aromatizovány.

Supermarket

Obvykle velký výběr produktů za relativně nízkou cenu.

Farmářský trh 

Na farmářských trzích bychom měli mít možnosti nakoupit kvalitní výrobky a osobně se potkat s výrobcem. I zde je ale velmi důležité dodržovat skladovací podmínky (zejména teplota) a dostatečné hygienické zásady při kontaktu s potravinami, zejména těmi nebalenými.

Zdravá výživa 

Možnost ochutnat neobvyklé varianty či alternativy mléčných výrobků obvykle v biokvalitě. Všechny biopotraviny musí být označené značkou bio a každý prodejce musí na požádání předložit bio certifikát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*