Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!
Tipy a triky
Tipy a triky u masných výrobků
Ohříváte-li párky, vkládejte je do studené vody a pomalu prohřívejte, nesmí se prudce vařit
Párky a klobásy při opékání popraskaly? Zřejmě jste je dali na pánev hned z lednice. Příště je nechte před úpravou chvíli v pokojové teplotě.
Nechte na pánvi pro každý párek, nebo klobásu dostatečně místa. Pokud dáte mnoho uzenin do rozpáleného oleje, začnou se uzeniny dusit.
Na kolečka krájená klobása přidaná do polévky dokáže vylepšit chuť zelňačky, luštěninových polévek i bramboračky. Jen pozor na pálivost a slanost některých výrobků, předem vždy ochutnejte.
Do uzenin ani do šunky a sekané při vaření a pečení nikdy nepíchejte, vyteče tuk i šťáva a maso bude suché.