Tipy a triky

Tipy a triky u masných výrobků

  1. Ohříváte-li párky, vkládejte je do studené vody a pomalu prohřívejte, nesmí se prudce vařit
  2. Párky a klobásy při opékání popraskaly? Zřejmě jste je dali na pánev hned z lednice. Příště je nechte před úpravou chvíli v pokojové teplotě.
  3. Nechte na pánvi pro každý párek, nebo klobásu dostatečně místa. Pokud dáte mnoho uzenin do rozpáleného oleje, začnou se uzeniny dusit.
  4. Na kolečka krájená klobása přidaná do polévky dokáže vylepšit chuť zelňačky, luštěninových polévek i bramboračky. Jen pozor na pálivost a slanost některých výrobků, předem vždy ochutnejte.
  5. Do uzenin ani do šunky a sekané při vaření a pečení nikdy nepíchejte, vyteče tuk i šťáva a maso bude suché.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*