Druhy a rozdělení hotových pokrmů
Teplým pokrmem je označována potravina kuchyňsky upravená ke konzumaci v teplém stavu a udržovaná v teplém stavu po dobu uvádění do oběhu, přepravy a rozvozu.
Studeným pokrmem je potravina kuchyňsky upravená ke konzumaci za studena a uchovávaná v chladu po dobu uvádění do oběhu, přepravy a rozvozu.
Rozpracovaný pokrm je kuchyňsky opracovaná potravina ve všech fázích přípravy a výroby určená k další kuchyňské úpravě před konzumací v teplém nebo studeném stavu.
Zmrazený pokrm je teplý pokrm, který byl po ukončení výroby zmrazen na teplotu nejméně -18 °C ve všech částech pokrmu.
Zchlazený pokrm je teplý nebo studený pokrm, který byl ihned po ukončení výroby zchlazen na teplotu nejvýše +2 °C ve všech částech pokrmu.