Tipy a triky u exotického ovoce
1. Zhnědla vám v lednici nakrájená Nashi hruška? Příště jí zakapejte citronem.
2. Šťávu z granátového jablka můžete vymačkat lisem na citrony.
3. Chuť a vůně liči se liší podle pokrmu, k němuž je podáváno.
4. Plody opuncie neberte kvůli ostnům holýma rukama, nechte je před loupáním několik hodin máčet ve vodě, pak slupku nařízněte a sloupněte.
5. Chcete-li originálně ozdobit váš moučník, namočte mochyni do čokolády a máte ideální třešinku na dortu.
6. Budete-li používat citrusovou kůru do pokrmů, raději použijte plody v biokvalitě.
7. Sladkou chuť mandarinek poznáte pomocí přičichnutí.
8. Kiwi dozraje rychleji v papírovém sáčku s jablky a banány.
9. Uschlé listy ananasu svědčí o nahnilém středu plodu. Jdou-li listy snadno vytrhnout, plod je dozrálý.