Kvalitní produkt

Nákup kvalitního drůbežího masa

Kvalita drůbežího masa je ovlivněna souborem podmínek od odchovu a výkrmu až k technologii zpracování. Vždy bychom měli mít přehled o tom, odkud drůbež pochází. Proto čtěte důkladně etikety či se informujte přímo u prodejce. Na etiketě najdete identifikační značku (veterinární ovál)ve které jenázev země, ze které výroba pochází.

Do oběhu se drůbež uvádí vcelku nebo dělenábalená i nebalená. Jatečně opracované tělo drůbeže je vykuchané bez hlavy a běháků. Nesmí na něm být zářezy, krevní podlitiny, otlaky, odřeniny a pohmožděniny. Zboží se podle předpisů dělí na „chlazené“ a „čerstvé„, „zmrazené“ a „hluboko zmrazené„.

V nabídce nákupních řetězců se setkáváme s chlazenými polotovary z drůbežího masa určenými ke konzumaci po tepelné úpravě. Součástí jejich balení bývají různé druhy koření či tuku. Jejich příprava je poměrně rychlá, proto jsou u spotřebitele velice oblíbené. Po otevření obalu jsou určeny k okamžité spotřebě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*