Nákup kvalitního drůbežího masa
Kvalita drůbežího masa je ovlivněna souborem podmínek od odchovu a výkrmu až k technologii zpracování. Vždy bychom měli mít přehled o tom, odkud drůbež pochází. Proto čtěte důkladně etikety či se informujte přímo u prodejce. Na etiketě najdete identifikační značku (veterinární ovál)ve které jenázev země, ze které výroba pochází.
Do oběhu se drůbež uvádí vcelku nebo dělená, balená i nebalená. Jatečně opracované tělo drůbeže je vykuchané bez hlavy a běháků. Nesmí na něm být zářezy, krevní podlitiny, otlaky, odřeniny a pohmožděniny. Zboží se podle předpisů dělí na „chlazené“ a „čerstvé„, „zmrazené“ a „hluboko zmrazené„.
V nabídce nákupních řetězců se setkáváme s chlazenými polotovary z drůbežího masa určenými ke konzumaci po tepelné úpravě. Součástí jejich balení bývají různé druhy koření či tuku. Jejich příprava je poměrně rychlá, proto jsou u spotřebitele velice oblíbené. Po otevření obalu jsou určeny k okamžité spotřebě.