Dostupnost

Dostupnost drůbežího masa

Na kvalitu drůbežího masa má vliv především plemeno drůbeže, krmení, stáří a dále pak správnéusmrcení, oškubání, vykuchání a ošetření drůbeže před tepelným zpracováním.

Drůbež má maso obecně bílé, ale existují i druhy, které mají maso skoro až červené jako např. perlička, kachna, husa. Barva masa je však ovlivněna také podílem krve a barviv (např. maso ze stehen je tmavší než z prsíček).

Supermarket

Obvykle velký výběr produktů za nízkou cenu a lze vše sehnat pod jednou „střechou“.

Farmářský trh

Na farmářských trzích bychom měli mít možnosti nakoupit kvalitní a českou drůbež. V poslední době se velmi rozšířil způsob objednávky drůbeže přímo u farmáře na statku. V tomto případě si domluvíte na určitý čas objednávku a farmář vám připraví vše přímo pro vás. Většinou se jedná o drůbež v bio kvalitě.

Zdravá výživa

Možnost výběru drůbežího masa v bio kvalitě.

Řeznictví

Menší řeznictví v blízkosti bydliště zkracuje dobu, kdy maso není uchováváno při požadované teplotě. Také nabízí v případě spokojenostiužší vztah mezi Vámi a prodávajícím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*