Kde skladovat?

Pivo

  • Ideální teploty pro skladování piva jsou 7 – 10°C
  • Teploty pod 4°C a nebo naopak nad 15°C a výkyvy teplot jsou pro pivo škodlivé.
  • Pivo skladujeme v čistých, vzdušných a suchých místech.
  • Nevhodné je skladování na slunném místě, nebo např. za ledničkou, kde bývá teplota vyšší.

Víno

  • Lahvová vína by měla při skladování být položena naležato, tak aby korková zátka nepropouštěla vzduch.
  • Ideální teploty pro skladování jsou od 5°C do 15°C nejlépe na temném místě s dobrým větráním a přiměřenou vlhkostí.
  • Sudová vína by měla být uložena odděleně ve vinném sklepě na podstavcích.

Lihoviny

  • Ideální teplota skladování 5 – 18°C při relativní vlhkosti do 70%.
  • Lihoviny opět skladujeme v suchých, čistých a chladných místnostech.
  • Nikdy nevystavujeme slunečnímu záření. Emulzním lihovinám = krémům (např. vaječný likér) škodí teploty pod 5°C

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*