Duel pro milovníky bramborového salátu

Bramborový salát je zásadní část štředrovečerního stolu. Nepřipravujeme si ho jen o Vánocích, hodí se k oblíbeným řízkům a dalším pokrmům vlastně po celý rok. Zaujala vás v našem duelu více odlehčená zdravá varianta bramborového salátu s dresinkem z bílých fazolí nebo recept z pečených brambor s bylinkami? Vyberte si ten, který více zalahodí vašim chuťovým pohárkům a dejte mu svůj hlas!

Hlasujte pro recept s bramborovým salátem, na který máte chuť, a dva z vás vyhrají strojek na přípravu těstovin do kuchyně, se kterými budete za hvězdu! 

V pondělí 21. 12. 2020 začíná na našem Facebooku finální bitva o výherní příspěvek. Když váš komentář zůstane poslední, vyhráváte. Doba, po kterou by měl váš komentář vydržet jako poslední, začne na 5 minutách a bude se postupně zkracovat, ostatní se pokusí váš komentář přebít. Do komentářů můžete psát cokoliv, podstatné je vydržet a zůstat jako poslední!

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek

Lehký bramborový salát

První recept nám poslala blogerka @healthy-fit lifestyle way, jejíž recepty i postřehy o rostlinné stravě najdete na Instagramu i na jejím webu. Jak sama říká: rostlinná stravě dělá dobře na těle i na duši. Docílíte s ní dobrého pocitu ve vlastním zdravém a funkčním těle!

Suroviny – dresink z bílých fazolí

  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 lžíce konopných semínek
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • trocha vody
  • sůl a pepř

Suroviny na salát

  • brambory vařené ve slupce
  • zelenina dle libosti a vaší chuti: paprika, okurek, salát, řapíkatý celer, hrášek, kukuřice, pórek, lahůdková cibulka, okurky
  • bylinky: kopr, pažitka nebo petrželka na ozdobení

Postup

  1. Uvaříme si brambory ve slupce v osolené vodě.
  2. Mezitím si připravíme dresink z fazolí. Všechny ingredience spolu důkladně rozmixujeme.
  3. Nakrájíme si zeleninu na drobné kostičky, stejně tak uvařené brambory.
  4. Vše smícháme dohromady, dochutíme dle potřeby a ozdobíme bylinkami.

 

 

 

Salát z pečených brambor z bylinkami

Lehký a svěží salát z pečených brambor připravila blogerka Andrea Motlíková, která své nápady a recepty zveřejňuje na Instagramu i na svém webu pod @v.kuchyni.vzdy.otevreno. Je také autorkou a vydavatelkou kuchařky se stejným názvem.

Suroviny

  • 1/2kg co nejmenších salátových brambůrků se slupkou ( mohou být i nové )
  • 2 jarní cibulky
  • 1/2 salátové okurky
  • 2 stroužky česneku
  • cca 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce smetany na vaření
  • pár kapek bílého vinného octa
  • čerstvý kopr a estragon
  • sůl a pepř
  • olej

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a cca 5 minut povaříme i se slupkou.
  2. Slijeme, zakápneme olejem, promícháme a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů a pečeme doměkka. Pak je necháme vychladnout.
  3. Na zálivku vymícháme obě smetany, rozdrcený česnek, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Okurku nakrájíme na drobné kostičky, jarní cibulky na kolečka a bylinky posekáme.   
  5. Brambory překrájíme na poloviny, přidáme k nim zeleninu, bylinky, zakápneme troškou vinného octa a spojíme zálivkou.         
  6. Dochutíme podle potřeby. Necháme uležet.

 

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek