Duel o nejlepší křupavé sušenky blogerky Dany a Marie

Začátek zimy bude v duelu patřit křupavým sušenkám. Vybrali jsme pro vás dva recepty: Kakaovo-kokosové sušenky připravila Dana a Citronovo-tymiánové připravila Marie. Který sušenkový recept to u vás vyhraje?

Kakaovo-kokosové sušenky

Pečení je pro Danu velký koníček a nejčastěji prý hostí dceru s rodinou. O svůj oblíbený recept se ráda podělí i s vámi.

Kakaovo-kokosové sušenky

Suroviny

  • 1 a ½ hrnku hladké mouky
  • ¾ hrnku strouhaného kokosu
  • ¾ hrnku cukru krupice
  • ¼ hrnku ovesných vloček
  • 1 máslo
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme tuhé těsto.
  2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu odležet do lednice.
  3. Poté jej rozdělíme na šest dílů, z každého dílu vyválíme váleček a ten rozkrájíme na centimetrové kousky.
  4. Kousky těsta vyrovnáme na pečicí papír a vidličkou uděláme na každém z nich proužky.
  5. Pečeme v troubě při teplotě 175 °C přibližně 12 minut.

Dana

Citronovo-tymiánové sušenky

Pečení je pro Danu velký koníček a nejčastěji prý hostí dceru s rodinou.

Citronovo-tymiánové sušenky

Suroviny

  • 250 g másla pokojové teploty
  • 3 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 a ½ hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce tymiánu
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 1 lžíce zázvoru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ¼  lžičky soli
  • mléko na potření

Postup

  1. V mixéru ušleháme máslo s cukrem a zázvorem do pěny.
  2. Přidáme citronovou šťávu a vejce.
  3. Pěnu s vejci smícháme se suchými ingrediencemi do hladkého těsta.
  4. Těsto rozdělíme napůl a z každé půlky vyválíme váleček v průměru 5 cm.
  5. Válečky zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň 2 hodiny.
  6. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  7. Válečky vybalím z folie a nakrájíme na tenká kolečka.
  8. Kolečka potřeme mlékem a pečeme cca 15 minut.

Marie