Kotlety pečené zároveň s přílohou? Tento báječný trik mi poradila kamarádka. Neušpiním tolik nádobí a navíc bylinková marináda z kotlet krásně ochutí i brambory. Vše servíruji v zapékací míse rovnou na stůl.
Suroviny (4 porce)
- 4 kotlety
 - 1 kg brambor
 - 6 lžic oleje
 - hrst bylinek: rozmarýn, tymián, oregano
 - 12 stroužků česneku
 - 1 velká cibule
 - 2 smetany ke šlehání
 - sůl a pepř
 - tuk na vymazání formy
 
Nejdříve si připravíme marinádu na kotlety. Nasekáme bylinky na jemno, smícháme je s prolisovanou polovinou česneku a olivovým olejem.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme je marinádou. Marinujeme nejméně 2 hodiny v chladničce.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Do zapékací mísy, vymazané máslem, poklademe plátky brambor. Brambory posypeme cibulí, česnekem a nakonec položíme kotlety.
Vše zalijeme smetanou, vložíme do nejnižší části trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu.
