Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
    
| 
 | 
 
Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
40 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
makrela
6ks
 
česnek
6stroužků
 
máslo
5lžic
 
citrón
2ks
 
sůl
1špetka
 
rozmarýn
1hrst
 
pečicí papír
1ks
 
silný alobal
1ks
  | 
Pokyny    
- Všechny makrely očistíme a osušíme.
 - Zevnitř i zvenčí je osolíme a nakrájíme na drobné plátky.
 - Do vnitřní části každé makrely vložíme na tenko nakrájené stroužky česneku. Na vnitřní i vnější stranu ryby dáme dva plátky másla a snítku rozmarýnu.
 - Nakonec je pokapeme pár kapkami z citronu.
 - Připravíme si plech vyložený pečicím papírem, na který položíme makrely a nakonec je přikryjeme alobalem.
 - Troubu předehřejeme na 200°C. Po zhruba 15 minutách odstraníme z ryb alobal a dopékáme zhruba dalších 10 minut.
 
TIP Javkuchyni.cz
 V létě je skvělou přílohou zeleninový salát a v těch zimních brambory.  
