Tipy a triky mléčných výrobků
- Pokud přidáváte do jídla smetanu v jakékoliv konzistenci, dbejte, aby měla stejnou teplotu jako pokrm, kam jí vléváte. Máte-li čas,převařte ji, zamezíte tím případnému sražení v omáčce nebo polévce.
- Kefír nebo jogurt přidaný do těsta zaručí jeho vláčnost.
- Tvaroh a zakysaná smetana se snesou s každým ovocem, jedinou výjimkou je kiwi.
- Šlehačku šlehejte vždy silně vychlazenou, vychlaďte i mísu a metlu, pokud jsou kovové.
- Pokud přešleháte šlehačku, stane se z ní hrudkovité máslo, přidejte jí do těsta nebo s ní zjemněte omáčky.
- Přidáváte-li do omáčky, která obsahuje smetanu, ocet nebo citron, přidávejte je opatrně, aby se omáčka nesrazila.

