Maso a tipy a triky
- Uzené maso získá na jemnosti a bude méně slané, pokud ho před tepelnou úpravou na pár hodin ponoříte do směsi mléka a vody.
- Chcete li snadněji prošpikovat maso, dejte nakrájený špek na hodinu do mrazáku.
- Pokud vám sekaná při pečení popraskala, tak jste ji příliš krátkou dobu promíchávali, a v mase zůstaly vzduchové bubliny, nebo jste dali do směsi moc vajec. Ideální je na 1 kg mletého masa 1 kus vejce.
- Rovnoměrně a dobře naloženého masa docílíte tak, že ho dáte do mikrotenového sáčku, zalijete marinádou, uzavřete, protřepete a dáte do ledničky.
- Hovězí maso při vaření rychleji změkne, přidáte-li do vody lžičku tuzemského rumu. Lihovina nezanechá v mase žádnou chuť.
- Aby nezbylo nepříjemné velké koření (nové koření, hřebíček, bobkový list)v jídle, nejprve si udělejte odvar z tohoto koření a maso jím podlévejte.
- Aby se mleté maso lépe spojilo, nastrouhejte do něj syrový brambor.
