Tipy a triky

Maso a tipy a triky

  • Uzené maso získá na jemnosti a bude méně slané, pokud ho před tepelnou úpravou na pár hodin ponoříte do směsi mléka a vody.
  • Chcete li snadněji prošpikovat maso, dejte nakrájený špek na hodinu do mrazáku.
  • Pokud vám sekaná při pečení popraskala, tak jste ji příliš krátkou dobu promíchávali, a v mase zůstaly vzduchové bubliny, nebo jste dali do směsi moc vajec. Ideální je na 1 kg mletého masa 1 kus vejce.
  • Rovnoměrně a dobře naloženého masa docílíte tak, že ho dáte do mikrotenového sáčku, zalijete marinádou, uzavřete, protřepete a dáte do ledničky.
  • Hovězí maso při vaření rychleji změkne, přidáte-li do vody lžičku tuzemského rumu. Lihovina nezanechá v mase žádnou chuť.
  • Aby nezbylo nepříjemné velké koření (nové koření, hřebíček, bobkový list)v jídle, nejprve si udělejte odvar z tohoto koření a maso jím podlévejte.
  • Aby se mleté maso lépe spojilo, nastrouhejte do něj syrový brambor.