Tipy a triky u masných výrobků
- Ohříváte-li párky, vkládejte je do studené vody a pomalu prohřívejte, nesmí se prudce vařit
- Párky a klobásy při opékání popraskaly? Zřejmě jste je dali na pánev hned z lednice. Příště je nechte před úpravou chvíli v pokojové teplotě.
- Nechte na pánvi pro každý párek, nebo klobásu dostatečně místa. Pokud dáte mnoho uzenin do rozpáleného oleje, začnou se uzeniny dusit.
- Na kolečka krájená klobása přidaná do polévky dokáže vylepšit chuť zelňačky, luštěninových polévek i bramboračky. Jen pozor na pálivost a slanost některých výrobků, předem vždy ochutnejte.
- Do uzenin ani do šunky a sekané při vaření a pečení nikdy nepíchejte, vyteče tuk i šťáva a maso bude suché.
