Kde skladovat?

Kde skladovat koření

Sušené koření

Skladujeme v suchých, chladných a dobře větraných prostorách prostých plísní. Ideální je spíž. Nikdy ne v blízkosti potravin intenzivního zápachu.

Čerstvé koření

Skladujeme v chladničce, a co nejrychleji spotřebujeme. Zelené bylinky je možno skladovat namočené ve vodě nebo zabalené ve vlhkém ubrousku také v lednici.
Nezapomeňte vždy oříznout nejspodnější část (většinou suchých) stonků.

Pasty – pesta 

Skladujte v dobře uzavřených sklenicích nebo nádobách uložených v lednici.

Tekuté koření – omáčky

Obvykle se uzavřené skladují ve spíži, po otevření je ukládejte do lednice. Ovšem skladovací podmínky se mohou lišit dle jednotlivých výrobců a použitých surovin, případně technologických postupů výroby.

Skladování hotových pokrmů z koření

Hotové pokrmy skladujte vždy dobře uzavřené, nejlépe např. v plastové krabičce v lednici.

Doporučení: uchovávejte v  lednici při teplotě +4 °C a spotřebujte do 48 hodin.

Zmrazování

Pokud chcete pokrm zmrazit, řešením je opět plastová krabička, kterou označíte datem zamrazení. Jen nezapomeňte, že jste krabičku do mrazáku uložili a spotřebujte do pár měsíců. Rozmrazený pokrm znovu nezmrazujte.

Před samotnou konzumací vždy zkontrolujte senzorické vlastnosti pokrmu (vzhled, vůně, konzistence, chuť). Pokud vykazují nějaké změny, raději pokrm vyhoďte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*