Tipy a triky pro úpravu drůbežího masa
- Drůbež důkladně prosolte, nechte v chladničce přes noc odležet a před pečením ji opláchněte.
- Aby byla kůrka husy a kachny krásně křupavá, potřete jí 5 minut před dopečením osolenou horkou vodou.
- Pokud drůbež plníte jablky, nebojte se do nich zapíchat nebo do vyhloubených jablek i nasypat koření. Kachna je výborná ochucená skořicí, zázvorem i badyánem, huse sluší nejen kmín, ale pepř a majoránka.
- Krocana je velmi těžké stejnoměrně propéct, pečte ho teda naporcovaného na větší
porce, pak bude úspěch zaručen. - Aby se drůbež při pečení nepřichytla, ustřihněte kachně či kuřeti před pečením část křídel nebo i oddělenou kůži z krku a podložte jimi drůbež. Prsíčka či záda se nepřichytí.
- Chcete -li, aby se velká drůbež upekla rychleji, probodněte nejširší části( prsa a stehna) jednou či více kovovými jehlicemi, dejte ji péct. Jehlice přivedou teplo do středu.
- Potřete–li několikrát kuřátko při pečení černým pivem nebo medem smíchaným s balsamico octem, bude mít krásně křupavou kůrčičku.

