Duel o nejlepší královskou snídani

Snídaně je základ dne. Proto jsme si pro letní duel vybrali téma královských snídaní. Vybrali jsme pro vás recepty, které jsou zdravé a chutné a doplní energii na celé dopoledne. Pro milovníky veganských receptů tu máme lívance s čokoládou, banánem a slaným karamelem. Pro ty, co raději snídají kaše, pak ovesnou kaši s ovocem a arašídovým máslem.
Mňam!

Který recept vás oslovil více? Hlasujte pro recept s královskou snídaní, který byste si sami s chutí dali, a dva z vás vyhrají dárek do kuchyně. 

Ve čtvrtek 27. 8. 2020 začíná na našem Facebooku finální bitva o výherní příspěvek. Když váš komentář zůstane poslední, vyhráváte. Doba, po kterou by měl váš komentář vydržet jako poslední, začne na 5 minutách a bude se postupně zkracovat, ostatní se pokusí váš komentář přebít. Do komentářů můžete psát cokoliv, podstatné je vydržet a zůstat jako poslední!

Luxusní veganské lívance s čokoládou, banánem a slaným karamelem

Tereza Šlancarová je mladá blogerka, kterou možná znáte spíš jako Tereza’s diary. Je veganka, což snadno poznáte z jejích receptů. Zaměřuje se na zdravou rostlinnou kuchyni. Mezi její velké záliby patří kromě vaření také fitness.

Suroviny

  • 150 ml mandlového mléka
  • 120 g banánu
  • 50 g ovesných vloček
  • 10 g kakaového prášku (nejlépe raw)
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku
  • na ozdobu – hořká čokoláda, banán, kokosové chipsy, slaný karamel (dle chuti)

Postup

  1. Všechny ingredience dáme do mixéru, důkladně rozmixujeme a směs necháme chvíli odstát.
    2. Poté nabereme zhruba dvě polévkové lžíce směsi a smažíme na nepřilnavé pánvy cca 3 minuty z obou stran.
    3. Hotové lívance ozdobíme dle chuti a můžeme podávat.

TIP: Zbylo vám mandlové mléko, banán a kakaový prášek? Dejte je na chvíli do mixéru a k lívancům si udělejte lahodné smoothie.

Ovesná kaše plná ovoce a s arašídovým máslem

 

Veronika je blogerka, která má sice vystudovaný obor Stavby na bázi dřeva, ale mnohem raději staví dorty. Kromě vaření má ráda zdravý životní styl, sport (konkrétně běh) a focení.

Ovesná kaše

Suroviny:

  • 500 ml mléka (klasické nebo rostlinné)
  • 100 g ovesných vloček
  • Protein (lze vynechat)
  • Čerstvé nebo sušené voce (jahody, ostružiny, maliny, ananas …)
  • Ořechy (kešu, para, mandle, …)
  • Kousek hořké čokolády
  • Oříškové máslo (např. arašídové)

Postup:

  1. Do hrnce dáme mléko a vločky, za občasného míchání přivedeme k varu.
  2. Poté stáhneme plamen a necháme probublávat dokud vločky nezměknou.
  3. Hotový pokrm ozdobíme ovocem, ořechy, čokoládou a máslem