Duel o nejlepší jarní pomazánku

V jarním duelu jsme se zaměřili na zelené, lehké a chutné pomazánky, které jsou rychlé a snadné na přípravu, zároveň však zasytí a ještě dodají dostatek vitaminů a energie. Vybrali jsme pro vás dva recepty: pomazánku z medvědího česneku a pomazánku z hrášku. Mňam!

Jarní hrášková pomazánka

Paní Eva je výživová poradkyně, která lidem pomáhá jíst zdravě a hubnout bez nutnosti držpet dietu. Kromě toho je také skvělou kuchařkou s lahodnými recepty. Zkuste třeba tuto chutnou a rychlou pomazánku.

Hrášková pomazánka

Suroviny

  • 1-2 šalotky
  • sáček mraženého hrášku, anebo stejné množství čerstvého (dle sezony)
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý sýr
  • ředkvička
  • pažitka

Postup

  1. Šalotku zpěníme na másle, přidáme hrášek a prohřejeme ho.
  2. Přidáme sůl a pepř a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
  3. Na kváskový chléb namažeme vrstvičku čerstvého sýra, na tu potom hráškovou pomazánku a dozdobíme pažitkou a ředkvičkami.

Pomazánka z medvědího česneku

Monika je skvělá food blogerka pocházející ze Slovenska, zaměřuje se na pokrmy připravené z čertvých a zdravých surovin. Výsledek potom lahodí i oku, protože ve volném čase ráda fotí a jde to poznat.

Pomazánka z medvědího česneku

Suroviny

  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1 polévková lžíce francouzské hořčice
  • 10 lístků medvědího česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

Medvědí česnek natrhejte na malé kousky a rozmixujte se všemi dalšími ingrediencemi. Hotovou pomazánku podávejte s pečivem dle chuti, nejlépe bude chutnat s celozrným chlebem.