Potraviny jsou základním stavebním kamenem každé kuchyně. V Encyklopedii jsou zpracované všechny skupiny potravin, se kterými se můžete setkat. U každé z těchto skupin najdete praktické a zajímavé informace, jak je správně nakupovat, skladovat, vařit z nich v kuchyni a jak nakládat s jejich obaly. Ať již potřebujete najít teplotu skladování sýrů nebo kolik tuku obsahuje kančí maso, Encyklopedie potravin vám dá odpověď.
- 
			Alkoholické nápoje - 
			Brambory a bramborové výrobky - 
			Cereálie - 
			Drůbež - 
			Exotická zelenina - 
			Exotické ovoce - 
			Hotové pokrmy - 
			Koření - 
			Luštěniny - 
			Masné výrobky - 
			Maso - 
			Mléčné výrobky - 
			Mléko - 
			Mořské plody - 
			Mouka - 
			Nealkoholické nápoje - 
			Ovoce - 
			Pečivo, cukrářské výrobky - 
			Pochutiny - 
			Polotovary - 
			Ryby - 
			Sýry - 
			Tuky rostlinné - 
			Tuky živočišné - 
			Vejce a vaječné výrobky - 
			Zelenina - 
			Zvěřina 
