Masné výrobky

Masné výrobky jsou nejčastěji upraveny uzením, sušením, vařením, pečením, výjimečně jsou syrové. Většinou jsou určené k přímé spotřebě nebo k další tepelné úpravě, jako ohřátí, vaření, smažení.

Mezi nejtučnější masné výrobky patří klobásy, kde může být obsah tuku až 50% nebo špekáčky, kde je obsah tuku kolem 40%.

Masné výrobky jsou nejčastěji upraveny uzením, sušením, vařením, pečením, výjimečně jsou syrové. Většinou jsou určené k přímé spotřebě nebo k další tepelné úpravě, jako ohřátí, vaření, smažení.

Mezi nejtučnější masné výrobky patří klobásy, kde může být obsah tuku až 50% nebo špekáčky, kde je obsah tuku kolem 40%.

Zakoupíte-li masné výrobky v obchodě, vždy si přečtěte informace o skladování uvedené na etiketě. Koupíte-li výrobek zabalený či nebalený, informujte se o způsobu skladování u prodávající obsluhy. Cestou z obchodu se nikde zbytečně nezdržujte a výrobky co nejrychleji uložte dle daných instrukcí.

Tepelně opracované masné výrobky (např. měkké salámy) bychom měli uchovávat nejlépe ve středních patrech ledničky.

Masné výrobky se nejčastěji prodávají ve vakuově balených plastových obalech na miskách z polystyrenu nebo plastových obalech. Masné výrobky na váhu se také balí do papírových obalů a například sterilované párky si zase koupíte ve sklenicích.

 

Více informací o třídění a recyklaci odpadů najdete na stránkách www.jaktridit.cz, pokud vás zajímá vývoj a historie obalů, navštivte výstavu „Od věku sloužím člověku,“ která je k vidění v Národním zemědělském muzeu v Praze. www.nzm.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*