Tipy a triky

Tipy a triky u exotického ovoce

1. Zhnědla vám v lednici nakrájená Nashi hruška? Příště jí zakapejte citronem.

2. Šťávu z granátového jablka můžete vymačkat lisem na citrony.

3. Chuť a vůně liči se liší podle pokrmu, k němuž je podáváno.

4. Plody opuncie neberte kvůli ostnům holýma rukama, nechte je před loupáním několik hodin máčet ve vodě, pak slupku nařízněte a sloupněte.

5. Chcete-li originálně ozdobit váš moučník, namočte mochyni do čokolády a máte ideální třešinku na dortu.

6. Budete-li používat citrusovou kůru do pokrmů, raději použijte plody v biokvalitě.

7. Sladkou chuť mandarinek poznáte pomocí přičichnutí.

8. Kiwi dozraje rychleji v papírovém sáčku s jablky a banány.

9. Uschlé listy ananasu svědčí o nahnilém středu plodu. Jdou-li listy snadno vytrhnout, plod je dozrálý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*