Tipy a triky

Tipy a triky

  • Veškerou zelenou zeleninu (špenát, brokolice, kapusta, zelí, artyčok) solte až úplně na konci vaření. Pokud ji osolíte už na začátku, tak zešedne, zelí bude dlouho tvrdé.
  • Křehkost a barvu si zelenina udrží déle, když ji hned po uvaření ponoříte krátce do ledové vody
  • Pokud chcete zeleninu zmrazit, vždy ji mírně tepelně upravte. Nejlepší postup je zeleninu krátce povařit (oblanšírovat) a ihned zchladit a hlavně důkladně nechat okapat a osušit, aby se netvořily ledové krystalky.
  • Chcete-li lisovat česnek a nemáte rádi nepříjemné čištění lisu na česnek, dávejte do lisu stroužky neoloupané. Pak jen vyloupnete slupku a lis bude čistý. Zbylý oloupaný stroužek uchovávejte ve sklenici zalitou olejem (olej můžete dále použít), nebo ho dejte do mikrotenového sáčku a do mrazáku.
  • Pokud tepelně zpracováváte rajčata, na polévku či omáčku, vždy je osolte i ocukrujte. Špetka cukru doslova vytáhne z rajčete tu nejlepší chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*