Tipy a triky

 

Tipy a triky konzumace ryb

Jak poznáme skutečně čerstvou rybu? Podle následujících rysů:

  • Rybí oči jsou jasné, nezamlžené.
  • Povrch ryby nebo rybí porce není oschlý, ale je vlhký a lesklý.
  • Žábry jsou jasně červené, nejsou zašedlé ani na okrajích.
  • Při mírném tlaku prstem na masitou část ryby je znát odpor.
  • Je cítit pouze rybí vůně.

Jak nejčistěji zbavit rybu šupin?

  • Ponořte rybu do dřezu se studenou vodou a nožem nebo speciální škrabkou směrem od ocasu k hlavě odstraňte šupiny.
  • Pokud bude ryba stále ponořená, nebudou vám šupiny odlétávat po celé kuchyni.

Jak lze nakládat ryby?

  • Ten, kdo nemá rád typickou vůni rybího masa, může rybu před úpravou na pár hodin naložit buď do mléka, podmáslí nebo do studeného černého čaje, ke stejnému účelu poslouží i bílý přírodní jogurt.

Pozor!

Ryba vcelku se pomaleji kazí oproti porcované. Platí pravidlo, že čím je ryba tučnější, tím dříve se zkazí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*