Vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem

Metoda úpravy pokrmů “stir-fry” je známá především v asijské kuchyni. Je to vlastně smažení při častém míchání a prohazování ingrediencí v pánvi typu WOK. Při této metodě jsou suroviny nakrájené na malé kousky, obvykle začínáme masem, ke kterému postupně přidáváme další ingredience. Připravte si vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Metoda úpravy pokrmů “stir-fry” je známá především v asijské kuchyni. Je to vlastně smažení při častém míchání a prohazování ingrediencí v pánvi typu WOK. Při této metodě jsou suroviny nakrájené na malé kousky, obvykle začínáme masem, ke kterému postupně přidáváme další ingredience. Připravte si vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mléko 200ml kokosové
    paprika 3ks červená, žlutá, oranžová
    petržel čerstvá
    zázvor sušený
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na malé kousky.
  2. Osolíme a opepříme.
  3. V pánvi rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran orestujeme.
  4. Papriky nakrájíme na proužky.
  5. Oboje přidáme k masu a společně dále restujeme, aby papriky trochu změkly, ale stále zůstaly lehce křupavé.
  6. Přisypeme trochu mletého zázvoru.
  7. Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, přisypeme nakrájenou jarní cibulku a ještě asi 3 minuty vaříme.
  8. Podáváme s rýží posypané čerstvou petrželkou.

Krabice od kokosového mléka patří mezi tzv. nápojové kartony. Ty správně třídíme do oranžových kontejnerů, příp. v rámci tzv. vícekomoditních sběrů s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit a pořádně sešlápnout, plastová víčka třídění nevadí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*