Trhané hovězí na balzamicu

Trhané hovězí maso má jednu skvělou výhodu - hodí se téměř do všech jídel. Můžeme ho použít jako náplň do burgerů, tortill, sendvičů, ale třeba i lasagní. I když se zdá na první pohled náročnější na přípravu, rozhodně stojí zato!
Trhané hovězí maso má jednu skvělou výhodu - hodí se téměř do všech jídel. Můžeme ho použít jako náplň do burgerů, tortill, sendvičů, ale třeba i lasagní. I když se zdá na první pohled náročnější na přípravu, rozhodně stojí zato!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    rajčata 400g krájená, v konzervě
    vývar 200ml hovězí, případně voda
    balzamico 50ml
    cukr 2lžíce
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks velká
    tymián ideálně čerstvý
Pokyny
  1. Maso očistíme a nakrájíme na několik menších kusů. Osolíme ho a opepříme.
  2. V hrnci vhodném do trouby rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme.
  3. Orestované maso dáme bokem a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  4. Poté přidáme balzamico, dvě lžíce tymiánu a cukr. Pár minut společně opékáme a mícháme.
  5. Nakonec přidáme rajčata, dva snítky čerstvého tymiánu a vývar a přivedeme k varu.
  6. Mezitím si rozpálíme troubu na 220 °C. Maso vrátíme do hrnce, přiklopíme pokličkou a dáme dusit do trouby.
  7. Maso dusíme cca. 3-4 hodiny, aby bylo měkké. Občas zkontrolujeme a zamícháme.
  8. Měkké maso natrháme vidličkou. Omáčku případně dochutíme solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*