Tradiční francouzská cibulačka s vínem

Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?
Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cibule 4ks
    česnek 2stroužky
    vývar hovězí nebo zeleninový
    hladká mouka 2lžíce
    máslo 100g
    sůl a pepř
    bobkový list tymián
    červené víno 300ml 1 šálek
    chléb 4plátky toastový
    sýr gruyere nebo parmazán
Pokyny
  1. Máslo rozpustíme v pánvi a velmi pomalu smažíme kolečka cibule, česnek na plátky a koření.
  2. Po čtvrt hodině, až je cibule zlatohnědá, přilijeme víno a za stálého míchání necháme odpařit.
  3. Přidáme mouku a znovu smažíme.
  4. Nakonec zalijeme vývarem a vaříme deset minut.
  5. Mezitím zapečeme tousty nebo bagetu se sýrem.
  6. Polévku podáváme se sýrovými toasty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*