Staročeský jahelník

Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.
Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 osob
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 1litr
    jáhly 1/4kg
    sůl 1špetka
    cukr 4lžíce
    vejce 3ks
    citrón 1/2ks
    švestky 1/4kg sušené
    máslo 3-4dkg
Pokyny
  1. Namočíme na tři hodiny švestky, uvaříme jahelnou kaši (jáhly třeba 2krát spařit), trvá to asi hodinu.
  2. Do hotové kaše zamícháme cukr, citrónovou šťávu a kůru i žloutky.
  3. Pak ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do kaše.
  4. Vymažeme pekáč, rozprostřeme kaši a poklademe na ní vymačkané švestky.
  5. Zbylým omastkem jahelník pokropíme a dáme do trouby zapéci na půl hodiny. Jahelník je velmi výživný a vhodný pro děti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*