Rybí krém s fenyklem a pernodem


Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    fenykl 4ks
    mořské ryby 150g mořský vlk, pražma
    tymián 1větvička
    bílé víno 100ml
    máslo 15g
    cibule 1ks
    bazalka 4lístky
    pernod 2lžíce
    smetana 200ml
    sůl pepř
Pokyny
  1. V kastrolu rozehřejeme máslo a ve chvíli, kdy začíná pěnit, přidáme cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme fenykl, nakrájený na slabé proužky, vše zarestujeme spolu s tymiánem a bobkovým listem.
  2. Do základu přidáme ryby a po opětovném zarestování podlijeme vínem.
  3. Když je víno zavařené, přilijeme rybí vývar a dobře provaříme.
  4. Vývar svaříme o jednu třetinu a přidáme smetanu. Vše provaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme do hustoty jemného krému.
  5. Polévku scedíme, přelijeme do hrnce odpovídající velikosti a opět přivedeme k pomalému varu. Na závěr ochutíme solí, pepřem a pernodem.
  6. Zdobíme snítkou fenyklu, případně kouskem ryby, kterou ovšem musíme dát na stranu a nepoužít ji do krému.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*