Levandulový sirup

Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky. Kromě toho, že potěší vaše tělo, potěší i mysl.
Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky. Kromě toho, že potěší vaše tělo, potěší i mysl.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 litry sirupu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    levandule 200g květy
    skořice 2-3ks
    citrón 1-2ks
    voda 2l
    cukr 2kg
Pokyny
  1. Květy opláchneme, dáme do kastrolu a zalijeme vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca 15 min. Sundáme z vařiče a necháme 24 h louhovat.
  2. Potom scedíme a přefiltrujeme přes plátýnko.
  3. Doplníme horkou vodu na 2 l.
  4. Zahřejeme, přisypeme cukr a za stálého míchání rozpustíme.
  5. Povaříme do požadované hustoty.
  6. Pro někoho se může zdát chuť tohoto sirupu nezvyklá, je totiž hodně voňavý, ale s perlivou vodou se z něj stane neodolatelná limonáda, kterou okouzlíte i nejen sebe, ale i své hosty.
  7. Navíc jejím pitím uděláte něco pro své zdraví, protože levandule v ní obsažená se už po staletí používá jako pomocník při migréně, nespavosti nebo podrážděnosti.
  8. Dík látkám v ní obsaženým skvěle uklidní váš organismus po náročném stresujícím dni.
  9. Zároveň vám podobně jako máta pomůže se správnou činností žaludku a střev.
  10. Je dobré tento sirup vystřídat například mátovým, protože levanduli bychom neměli požívat extrémně dlouho v kuse.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*