Superzdravá ovesná srdíčka

Superzdravá ovesná srdíčka

Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže mají mnoho variant. My jsme si pro vás přichystali snadnou francouzskou verzi, kterou zvládnete na jedničku. Darujte je pod stromeček, třeba s pěknou knihou a pěnou do koupele, jako relaxační balíček.
Nepečené datlové cukroví

Nepečené datlové cukroví

Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
Portugalské koláčky

Portugalské koláčky

Vyzkoušejte portugalské koláčky, které jsou hotové za půl hodiny, ale rozjasní vám celý den. Vznikly v Portugalsku v 18. století, kde mnichové začali z nepotřebných žloutků (bílky používali ke škrobení hábitů) péci pudinkové koláčky. Tyto koláčky jsou v Portugalsku tradičním dezertem. Podávejte k nim silnou kávu, která zdůrazní jemnou skořicovou chuť a lahodnou konzistenci pudinkové náplně.
Slepičí chilli pomazánka

Slepičí chilli pomazánka

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Staročeská zadělávaná slepice

Staročeská zadělávaná slepice

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Smažená asijská rýže

Smažená asijská rýže

Zbyla vám rýže od večeře a nevíte, co s ní? Připravte si asijskou rýži, plnou energie a výborných chutí.
Dortíky na špejli

Dortíky na špejli

Tyto zákusky můžete buď upéci z těsta na běžný dort ve speciální kuličkové formě, napíchnout na špejli a ozdobit dle libosti. Pokud formu nemáte, vyzkoušejte náš recept! Těsto si můžete připravit dopředu, nechat jej vychladnout přes noc a dortíky vytvořit až ráno. Jejich příprava zabere trochu více času, ale výsledek stojí za to!
Italská polévka s cizrnou a pestem

Italská polévka s cizrnou a pestem

Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Nádivkový základ

Nádivkový základ

Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.