Květáková polévka se žloutkem


Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    květák 1ks
    máslo 30g
    mouka 40g hladká
    mléko 200ml
    voda 900ml
    bujón 1ks
    vejce 1ks žloutek
Pokyny
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vroucí vodou, dobře rozmícháme a asi 15 minut povaříme.
  2. Květák omyjeme, rozebereme na malé růžičky, vložíme je do polévky a uvaříme.
  3. Pokud chceme vytvořit lehčí variantu, nepoužijeme jíšku, ale pořádně rozvaříme košťály a těmi polévku zahustíme.
  4. Potom přidáme rozlámanou kostku bujonu, mléko, osolíme, ochutíme muškátovým květem a dovaříme.
  5. Nakonec vlijeme rozšlehaný žloutek, vidličkou ho rozmícháme a necháme srazit.
  6. Polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*