Krůtí sekaná s vejci

Jak připravit šťavnatou sekanou, která se hodí také na velikonoční stůl? Vyzkoušejte kombinaci mletého krůtího masa smíchaného s aromatickými bylinkami a kořením. Tato lahodná směs se zapeče s vejci a výborně chutná s bylinkovými bramborami. Jak na to?
Jak připravit šťavnatou sekanou, která se hodí také na velikonoční stůl? Vyzkoušejte kombinaci mletého krůtího masa smíchaného s aromatickými bylinkami a kořením. Tato lahodná směs se zapeče s vejci a výborně chutná s bylinkovými bramborami. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    krůtí maso 500g mleté
    slanina 150g
    vejce 3ks natvrdo
    rohlík 2ks
    česnek 2stroužky
    petrželka 2lžíce čerstvě nasekaná
    vejce 1ks
    cibule 1ks
    sůl 1lžička
    kmín 1lžička
Pokyny
  1. Mleté maso přendáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, sůl, pepř, vejce, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a také nakrájenou slaninu. Důkladně propracujeme.
  2. Polovinu masové směsi dáme do pekáče, na ni položíme oloupaná vejce natvrdo a poté zbytek masa.
  3. Rukama vytvarujeme ze směsi tvar podlouhlé šišky.
  4. Nakonec sekanou posypeme kmínem, kolem dáme nahrubo naseknou cibuli, podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby.
  5. Sekanou pečeme při teplotě 180 °C asi 35 minut.

Pokud si koupíme mleté maso v plastovém obalu, je nejlepší jej před tříděním vytřít kuchyňskou papírovou utěrkou a následně vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Skořápky od vajec, slupky od česneku a další bioodpad patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*