Kari pasta, poklad z Orientu

Láká vás vyzkoušet si pravou indickou nebo thajskou kuchyni? Pak se určitě neobejdete bez kari pasty. Připravuje se z různých druhů koření a dodá pikantní chuť zelenině, drůbežímu masu i rybám. V lednici vám vydrží ve vzduchotěsné sklenici týden, zmrazená i několik měsíců.
Láká vás vyzkoušet si pravou indickou nebo thajskou kuchyni? Pak se určitě neobejdete bez kari pasty. Připravuje se z různých druhů koření a dodá pikantní chuť zelenině, drůbežímu masu i rybám. V lednici vám vydrží ve vzduchotěsné sklenici týden, zmrazená i několik měsíců.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
150 g pasty
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chilli 12ks sušené, bez semínek
    limetka 1ks případně citron
    cibule 2ks nejlépe šalotky
    česnek 3stroužky
    skořice 2ks
    kurkuma 1lžíce
    koriandr 2lžičky
    pepř 1lžička barevný
    římský kmín 1lžička
    tymián 10snítků
Pokyny
  1. Papričky vložte do misky a zalijte je šťávou z limetky. Nechte asi 30 minut louhovat.
  2. Mezitím oloupejte cibule, česnek a zázvor a vše nadrobno nakrájejte.
  3. Kousky skořice a pepř dejte do hmoždíře a roztlučte nadrobno. Pak je spolu s ostatním kořením nasypte na pánev a zlehka nasucho opražte, aby se rozvinula vůně koření.
  4. Připravte si mixér a postupně do něj vložte naložené papričky i s limetkovou šťávou, cibuli, česnek a zázvor, opražené koření. Přidejte otrhané a opláchnuté lístečky tymiánu. Vše rozmixujte na hladkou pastu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*