Domácí sriracha

Pálivá omáčka sriracha s typickým orlem ve znaku se stala nedílnou součástí jídelníčku těch z nás, kdo milují pikantní jídla. Snadno si ji můžete vyrobit sami, bez použití barviv nebo konzervantů. Barvu jí dodají chilli papričky a nepotřebujete ji konzervovat, protože zmizí rychlostí blesku.
Pálivá omáčka sriracha s typickým orlem ve znaku se stala nedílnou součástí jídelníčku těch z nás, kdo milují pikantní jídla. Snadno si ji můžete vyrobit sami, bez použití barviv nebo konzervantů. Barvu jí dodají chilli papričky a nepotřebujete ji konzervovat, protože zmizí rychlostí blesku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 ml srirachy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chilli 150g paprička
    paprika 100g červená
    voda 50 - 70 ml
    ocet 60ml jablečného nebo vinného
    třtinový cukr 4lžíce
    česnek 3stroužky
    sůl 1lžička
Pokyny
  1. Papriky omyjeme, odstraníme zelené konce, rozpůlíme a odstraníme semínka. Oloupeme česnek.
  2. Výše uvedené suroviny rozmixujeme do hladka v robotu a přidáváme postupně cukr, sůl a vodu.
  3. Vzniklou směs dáme do skleněné nádoby a zakryjeme potravinářskou fólií.
  4. Směs necháme na teplém místě kvasit. Obvykle to trvá 3–4 dny.
  5. Po uplynutí doby dáme pastu spolu s octem do mixéru a opět promixujeme.
  6. Srirachu skladujeme v lednici ve skleněné nádobě.

Recept připravila blogerka Romana 

Jeden komentář k článku “Domácí sriracha”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*