Domácí jogurt – jak si ho vyrobit?

Výroba domácího jogurtu není nic složitého, zvládne to každý. Našli jsme 2 způsoby, záleží jen na nás, jaký si zvolíme.
Výroba domácího jogurtu není nic složitého, zvládne to každý. Našli jsme 2 způsoby, záleží jen na nás, jaký si zvolíme.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 litr jogurtu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 1l tučného nebo polotučného
    jogurt 2lžíce
Pokyny
  1. Mléko zahřejeme přibližně na 80 °C. Pozor! Nesmí se vařit.
  2. Poté ho zchladíme na 40 °C. Můžeme ho vložit do hrnce se studenou vodou.
  3. Část mléka odebereme a zbylou rozmixujeme ručním mixérem spolu s jogurtem.
  4. Vzniklou směs nalijeme do zbylého mléka, které by si mělo stále uchovávat teplotu  40 °C a důkladně promícháme.
  5. Hotovou směs umístíme do perfektně vyčištěných sklenic s víčkem a uzavřeme.
  6. Sklenice umístíme na teplé místo - do peřin nebo na radiátor a necháme přibližně 5 až 6 hodin odpočívat.
  7. Ve sklenicích by se nám měl vytvořit hustý jogurt.
  8. Máme hotovo.

Domácí jogurt si můžeme připravit také pomocí jogurtovače. Postup je naprosto identický, rozdíl je pouze v tom, že nám jogurty “nezrají” v peřinách ani na radiátoru, ale v samotném jogurtovači.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*