Čočková polévka

Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čočka 1šálek
    cibule 1ks
    česnek 1ks
    voda 2šálky
    rajčata 2ks
    zázvor 2cm
    kurkuma 1lžička kari koření, římský kmín
    koriandr na ozdobení
    smetana zakysaná
Pokyny
  1. Propláchnutou čočku s nakrájenou zeleninou vaříme ve vodě, doporučujeme sbírat svrchu pěnu, která se vařením vytvoří.
  2. Přikryjeme pokličkou a pozvolna vaříme do měkka, což trvá podle druhu čočky kolem 15 minut až půl hodiny.
  3. Na oleji osmahneme koření, aby se uvolnila vůně a chuť. Zamícháme do čočky a hned podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*