Už naše babičky věděly, že na neduhy lidského těla nejlépe funguje příroda. Podobné je to se všemi chřipkami a nachlazeními. Cibulový čaj nejen zahřeje, ale vyžene i nemoc z těla ven!
Rady odborníků – ovoce
V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
Připravte si svěží a netradiční chlebíčky nejen na silvestrovský stůl. Kombinaci slané a sladké chuti na chlebíčku zvláštně dotvoří jemná chuť ořechů.
Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
Máte chuť na něco lahodného a také máte dostatek času na to vyzkoušet něco nového, i když to bude znamenat pár hodin v kuchyni? Citronové pusinky jsou chuťově dokonale vyvážené, potěší snad každého a jejich poněkud delší doba přípravy a pečení rozhodně stojí za to.
Citronová zálivka je ideální ke sladkým i slaným jídlům. Zkuste ji třeba k rybě či salátu.