Těstovinové saláty jsou oblíbeným jídlem během teplých letních dnů. Výborně chutnají teplé, ale vychutnat si je můžeme studené zabalené do krabičky někde na cestách. Tento salát je plný zeleniny, která získá při grilování nezaměnitelnou chuť, a nechybí ani potřebné bílkoviny v podobě mozzarelly, takže dokonale zasytí. Jak si připravit těstovinový salát s grilovanou zeleninou a bazalkovým pestem?
Produkty z řady – polotovary
Zelňáky se nikdy neomrzí. Tento jednoduchý a levný staročeský recept je jednou ze stálic v naší kuchyni a věříme, že jen co ho vyzkoušíte, stane se oblíbeným i u vás doma.
Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
Rozšiřte svůj italský repertoár o bratříčka tortelin a raviol. Fagottini znamená v italštině „balíčky“. Vypadají jako měšce a, stejně jako v měšcích, se i v nich skrývá bohatství. Nejde o sice peníze, ale jedná se o úžasnou kombinaci chutí, kterým dominuje zelenina a ricotta. V tradičních italských receptech se plní dušenou mrkví, houbami nebo fazolkami.
My si je vyzkoušíme připravit se špenátem a s domácí sýrovou omáčkou.
Stačí obyčejná tortilla, spousta zdravých fazolí, sýr a trocha koření. A výsledek? Báječné exotické jídlo, které navíc dodá vlákninu pro zdravé zažívání.
Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.