Tipy a triky

Tipy a triky u koření

  • Vždy raději volte koření čerstvě mleté – jeho chuť je daleko výraznější než chuť mletého koření nakupovaného.
  • Pokud přidáváme při vaření do pokrmů bobkový list, nevaříme jej v jídle příliš dlouho, protože rychle hořkne.
  • Připravujeme-li maso s kořením jako je tymián, bobkový list, nové koření, hřebíček, jalovec a podobně uděláme si nejprve odvar z tohoto koření, ten pak scedíme a maso jím podléváme. Pak se nestane, že někomu zůstane nepříjemný kousek v jídle.
  • Pokud budete používat zázvor – raději jej nestrouhejte, ale krájejte, jinak by zhořkl. Skvěle se hodí k tučným jídlům, protože podporuje trávení.

Chcete-li, aby vám bylinky vydržely co nejdéle čerstvé, držte se těchto zásad:

  • Bylinky uchovávejte v lednici ve vzduchotěsné, tmavé plastové nádobě nebo navlhčené utěrce či mokrém papírovém ubrousku a zabalte fresh fólií nebo alobalem.
  • Nezapomeňte vždy oříznout nejspodnější část (většinou suchých) stonků.
  • Pokud ale chcete uchovávat bylinky na denním světle, ponořte jejich dolní část do studené vody s cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*