Koření

Mnoho lidí je k léčivým účinkům koření spíše skeptických, přesto však jsou některé léčivé vlastnosti koření všeobecně známy. U některého koření najdeme vlastnosti, které sice nejsou zdraví přímo prospěšné, ale například díky svým konzervačním účinkům dokáží udržet pokrm déle zdravotně nezávadný. V rámci objektivity je ale nutno podotknout, že některá koření mohou být i zdraví neprospěšná.

Mnoho lidí je k léčivým účinkům koření spíše skeptických, přesto však jsou některé léčivé vlastnosti koření všeobecně známy. U některého koření najdeme vlastnosti, které sice nejsou zdraví přímo prospěšné, ale například díky svým konzervačním účinkům dokáží udržet pokrm déle zdravotně nezávadný. V rámci objektivity je ale nutno podotknout, že některá koření mohou být i zdraví neprospěšná.

Koření se u nás nejčastěji nakupujeme sušené, proto nehrozí jeho rychlé kažení nebo ztráta kvality. Je možno koření vkládat do nákupního košíku již mezi prvními potravinami. V případě nákupu čerstvého koření (např. u zelených bylin v květináčích) je potřeba si dát pozor zejména na kontaminaci ostatních potravin zeminou.

Bylinky uchovávejte v lednici ve vzduchotěsné, tmavé plastové nádobě nebo navlhčené utěrce či mokrém papírovém ubrousku a zabalte fresh fólií nebo alobalem.

Koření se prodává v papírových sáčcích s hliníkovým vnitřkem označených jako C/PAP nebo ve skleničkách. Někde si ho můžeme koupit na váhu do polyetylenových nebo papírových sáčků.

 

Více informací o třídění a recyklaci odpadů najdete na stránkách www.jaktridit.cz, pokud vás zajímá vývoj a historie obalů, navštivte výstavu „Od věku sloužím člověku,“ která je k vidění v Národním zemědělském muzeu v Praze. www.nzm.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*