Tipy a triky

Tipy a triky pro úpravu drůbežího masa

  • Drůbež důkladně prosolte, nechte v chladničce přes noc odležet a před pečením ji opláchněte.
  • Aby byla kůrka husy a kachny krásně křupavá, potřete jí 5 minut před dopečením osolenou horkou vodou.
  • Pokud drůbež plníte jablky, nebojte se do nich zapíchat nebo do vyhloubených jablek i nasypat koření. Kachna je výborná ochucená skořicí, zázvorem i badyánem, huse sluší nejen kmín, ale pepř a majoránka.
  • Krocana je velmi těžké stejnoměrně propéct, pečte ho teda naporcovaného na větší
    porce, pak bude úspěch zaručen.
  • Aby se drůbež při pečení nepřichytla, ustřihněte kachně či kuřeti před pečením část křídel nebo i oddělenou kůži z krku a podložte jimi drůbež. Prsíčka či záda se nepřichytí.
  • Chcete -li, aby se velká drůbež upekla rychleji, probodněte nejširší části( prsa a stehna) jednou či více kovovými jehlicemi, dejte ji péct. Jehlice přivedou teplo do středu.
  • Potřete–li několikrát kuřátko při pečení černým pivem nebo medem smíchaným s balsamico octem, bude mít krásně křupavou kůrčičku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*