Čtenářka Pavla vaří: Arroz caldoso s kuřecím masem

Čtenářka Pavla nejraději vaří jednoduché, časově nenáročné recepty z kvalitních ingrediencí a zbožňuje chvilky, kdy s prvním soustem zjišťuje, jak neskutečně skvěle nově zkoušené jídlo chutná.

Arroz Caldoso s kuřecím masem

Arroz caldoso je typ španělského rýžového jídla podobný rizotu. Obsahuje ale více tekutiny, někdy může připomínat až hustou polévku. Pokrm krásně zasytí a dle použitých ingrediencí i zahřeje.

Typicky se arroz caldoso připravuje s mořskými plody, ale já zvolila verzi jednodušší – kuřecí, z tedy z běžně dostupných surovin.

Suroviny (2 porce)

  • 250 g kuřecího masa, pokrájeného na kousky
  • 150 g krátkozrnné rýže
  • 100 g nakrájeného rajčete, čerstvého nebo nakládaného z plechu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 hrnky kuřecího vývaru, může být i zeleninový
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na drobno
  • 1/2  středně velké červené papriky nakrájené na kostičky
  • 1/2 středně velké cibule nakrájené na drobno
  • 1/2  lžičky kurkumy
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Rozehřejeme dvě lžíce oleje a na něm do sklovata osmahneme cibuli s česnekem.
  2. Přidáme papriku a rajče, minutku mícháme.
  3. Přidáme maso a lžíci oleje a za průběžného míchání necháme maso zatáhnout ze všech stran.
  4. Směs zalijeme vývarem, osolíme, přidáme kurkumu.
  5. Necháme 10 minut vařit na středně silném ohni, poté dalších zhruba 10 minut dojít na slabém ohni.
  6. Před koncem vaření směs případně dosolíme a můžeme přidat další trošku vývaru, nebo vody, dle našich preferencí.
  7. Jakmile je rýže měkká, ale stále si ještě drží formu, můžeme podávat.

2 komentáře k článku “Čtenářka Pavla vaří: Arroz caldoso s kuřecím masem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*