Čtenářka Jitka peče: Věnečky z odpalovaného těsta

Jitka nejčastěji vaří a peče pro sebe a svého přítele. Mezi její oblíbená jídla patří klasický řízek s bramborem. Když má příležitost, pochutná si také na sushi. Přiznává, že raději peče, než vaří a ráda by se s vámi podělila o recept na domácí věnečky z odpalovaného těsta.

zakusek - kopieSuroviny

Na 35 věnečků

Na těsto
  • 250 ml mléka nebo vody
  • 100 g másla
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 150 g hladké mouky
  • 4 – 5 vajec (podle velikosti)
Na krém
  • 500 ml mléka
  • 80 g cukru moučky
  • 50 g pudingu
  • 6 žloutků
  • 1 polévková lžíce rumu dle chuti

Postup

Odpalované těsto vypadá složitě, ale je jednoduché, jen je třeba dodržet postup a používat kvalitní suroviny.

Do hrnce dejte vodu nebo mléko, máslo, sůl a přiveďte k varu. Po zavaření přidejte za stálého míchání mouku, dokud se nevytvoří vláčné těsto. Těsto nechte odpočívat, dokud není vlažné, pak postupně a důkladně přimíchávejte žloutky.

Cukrářskou zdobičku naplňte těstem a na připraveném plechu dělejte věnečky.  V troubě pečte asi 20 minut při 200 °C a po chvilce teplotu snižte na 150 °C . Během pečení troubu neotvírejte.

V průběhu pečení si nachystejte krém, který připravíte stejně jako klasický puding.

Vychladlé věnečky rozřízněte a naplňte je připraveným krémem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*