Chorvatsko – Grilovaná pražma s čerstvým salátem

Moderátor Filip Urban v kuchyni odpočívá a když nevaří, tak rád cestuje a potápí se. Při potápění v Chorvatsku se naučil nejen chytat ryby na harpunu, ale i skvěle je připravovat.

Suroviny a postup

  • Pražma
  • Rajčata (červená, žlutá, zelená, cherry…)
  • Čerstvé oregano
  • Rozmarýn
  • Majoránka
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl
  • Světlé pečivo

18619_nahledovy_obrazek_610_465_01_chorvatskoČerstvou rybu poznáte podle čistých očí a červeného skřele, které je ale třeba vyjmout, jinak ryba zhořkne. Rybu omyjeme, očistíme a prosolíme.  Do naříznuté kůže vložíme snítky rozmarýnu a necháme na pět minut odležet. Mezitím si připravíme jednoduchý rajčatový salát. Rajčata nakrájíme a vykrojíme tvrdé části. Šalotku nakrájíme nadrobno, bylinky natrháme a pokrájíme.  Hotový salát ochutíme olivovým olejem, čerstvě nadrceným pepřem. Česnekový olivový olej vytvoříme jednoduše – smícháním nadrobno nakrájeného česneku a olivového oleje. Pražmu ogrilujeme. Místo pražmy můžeme použít jinou rybu: skvělý je mořský ďas nebo vlk.  Podáváme s bílý pečivem, třeba bagetou, a rybu polijeme česnekovým olivovým olejem.

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*