V kuchyni s Mister Global 2016 Tomášem Martínkem

Tomáš Martínka je nejkrásnějším mužem planety. V loňském se stal vítězem soutěže krásy Mister Global 2016. Je to velký „sympaťák“ a v popisu této výhry má i povinnost třídit odpad. Dozvěděli jsme se, jakou kuchyni má tento muž planety rád, co vaří nejraději a jak je na tom s tříděním odpadu… Neochudil nás ani o zajímavý recept na jeho neoblíbenější jídlo.

V kuchyni s Mister Global 2016 Tomášem Martínkem

Jakou roli hraje ve vašem životě jídlo?

Jím rád a dá se říci, že mám rád všechno, když nemusím vařit. Pochutnám si na svíčkové, mám rád kotlety na smetaně, těstoviny na všechny způsoby. Miluji také sladké, nejvíce kakaový a oříškovo-kávový dort od maminky. Když musím přiložit ruce k dílu, tak to jsou jídla rychlá a jednoduchá, konkrétně vajíčka na všechny způsoby, bramborový guláš, vepřová panenka a celerový salát. Umím opravdu dobře připravit špagety .

Jaká je vaše oblíbená kuchyně, oblíbené jídlo?

Miluji italskou kuchyni, mám rád také ryby a libová masa, i když pečený bůček s chlebem je taky velká lahoda – nejsem v jídle vybíravý. Když jsem byl malý, tak jsem se podle rodičů v jídle „nípal“ a vybíral si, tomu ale moc nevěřím (smích)… Po pobytu v asijských zemích si budu nesmírně vážit každého jídla z naší české kuchyně.

Při vaření vzniká spousta odpadu – věnujete se třídění odpadu? Co aktivně třídíte? Nebo co naopak netřídíte?

Když vařím já, tak co se nedá samozřejmě při vaření sníst a zpracovat, třídím. Jelikož bydlím na sídlišti, třídím plast, sklo a papír, protože na to zde máme kontejnery na tříděný odpad. Netřídím bioodpad, jak jsem již zmínil, bydlím ve městě. V tuto dobu cestuji pracovně po asijských zemích, tak si s tříděním nemusím lámat hlavu. Například v Thajsku a Indii se netřídí, pouze v obchodních centrech naleznete nádoby na tříděný odpad (plast, papír a komunální odpad).

Jakou roli hraje ve vašem životě třídění odpadu?

Odpad třídím, jsem k tomu vedený z domova. Jsem přesvědčený, že to má smysl… Každá netříděná tuna odpadu se musí nahradit přírodní surovinou, a to je potom nápor na přírodu, jelikož dnešní technologie dokáže zpracovat například PET lahve tak, že z nich umíme vyrobit fleeceové bundy a trička. Je to užitečné a potřebné, nemyslíte? Opravdu je potřeba přírodu chránit! Nyní mám možnost vidět, jak to vypadá například v Indii, proto si važme každého čistého a zeleného koutku v naší zemi.

TIP na recept

Nejraději mám a vařím pro lidi vepřovou panenku na medu nebo celerový salát s kuřecím masem a ananasem. Má přítelkyně miluje černý čaj s citronem, takže ten dělám často .

Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Zeleninový salát s kuřetem nemusí být nudný. Krémový celerový základ krásně doplní pikantní kuřecí kousky. Výsledkem je zdravý,...

Recept - suroviny a postup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*