Valentýnské mini dortíčky Pavlova

Valentýnské mini dortíčky Pavlova

Mini verze slavného a oblíbeného křehkého dezertu, který chutná jako sněhová pusinka se smetanovým krémem a spoustou čerstvého ovoce. Připravte si chuťově dokonalé mini Pavlova podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jahodovo-meruňková galetka s mandlemi

Jahodovo-meruňková galetka s mandlemi

Pokud milujete koláče, ve kterých je velké množství ovoce, pak musíte určitě vyzkoušet koláče “galette”. Tvoří je tenká vrstva nepříliš sladkého těsta a spousta ovoce, které můžeme obměňovat podle sezóny a různě je kombinovat. Tato galetka připravená podle receptu Jakvkuchyni.cz je plná jahod a meruněk. Galetka má lehce nakyslou chuť a je šťavnatá. A ta vůně v kuchyni při pečení je prostě neodolatelná! Pokud najdete doma vanilkovou zmrzlinu, doporučujeme přidat minimálně jeden kopeček. Jak na to?
Křupavá smažená treska s pikantní majonézou

Křupavá smažená treska s pikantní majonézou

Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
Pečení indiánci

Pečení indiánci

Indiánci patří k oblíbené klasice českých cukráren a také mezi zákusky, které se často objevují na rodinných oslavách. Indiánky milují především děti, proto pokud chystáte dětskou oslavu, jsou indiánci perfektním nápadem, jak děti potěšit. Byť je příprava trochu pracnější, provede vás recept na Jakvkuchyni.cz krok za krokem k tomu, že je zvládnete bez větších potíží připravit i doma. Věřte, že se po nich jen zapráší! Jak na to?
roláda

Bílková roláda s jahodami podle Kristíny Nemčkové

Nejchutnější letní ovoce - jahody, nemusíte pouze zavařovat do marmelády, ale připravte si s nimi lahodný nadýchaný dezert, který je velmi lehký na přípravu a vyžaduje jen trochu zručnosti při rolování.
Vegetariánské výpečky

Vegetariánské výpečky se zelím

Tento pokrm je inspirovaný českou klasikou, kterou si však mohou dopřát i ti, co zrovna masu neholdují. Pokrm se skládá ze zdravějších surovin, přitom voní a chutná báječně, i když je maso nahrazeno veganskými nudličkami a místo klasického knedlíku podáváme s domácími noky.
Pikantní kuřecí kousky v těstíčku

Pikantní kuřecí kousky v těstíčku

Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
Zapečené jahody

Zapečené jahody

Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
Texaské hovězí nachos

Texaské hovězí nachos

Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Dezert Pavlova

Pavlova – luxusní dezert za pár korun

Přemýšlíte o tom, jak zužitkovat zbylé bílky, a zároveň máte chuť na něco sladkého? Máme pro vás recept, ve kterém hrají bílky hlavní roli! Křupavá pusinka spolu se šlehačkou a lesním ovocem vás nadchne, a přitom nezatíží vaši peněženku.