Cizrnová polévka s pečeným česnekem

Cizrnová polévka s pečeným česnekem

Cizrna patří mezi luštěniny a je velmi bohatá na bílkoviny a vlákninu. Připravte si chutnou krémovou cizrnovou polévku s pečeným česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Šťavnatá vepřová pečeně z jednoho pekáčku

Šťavnatá vepřová pečeně z jednoho pekáčku

Vepřová pečeně je krásný kus masa, ale musí se vědět, jak na něj, aby zůstal šťavnatý. To může být celkem oříšek - Jakvkuchyni.cz poradí, jak si upéct šťavnatou vepřovou pečeni se zeleninou a bylinkami!
Zelná polévka

Zelná polévka – lahodná zelňačka

Kysané zelí je dokonalou lokální superpotravinou! Je levné, lehce dostupné, bohaté na vitamíny a další cenné látky a můžeme z něj připravit celou řadu chutných pokrmů. Začněme třeba skvělou zelňačkou, která je jako stvořená do chladných zimních dnů.
Bramborová omeleta s červenou cibulí a paprikou

Bramborová omeleta s červenou cibulí a paprikou

Říká se jí také španělská tortilla, ale s tou pšeničnou nebo kukuřičnou, nemá nic společného. Připravuje se totiž z uvařených brambor, sýra a vajec. Zbytek surovin je už na každém z nás - výborná je s červenou cibulí a paprikou. Přidat můžeme také šunku či chorizo. Připravte si bramborovou omeletu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka alá halászlé

Zkusme letos tradiční štědrovečerní rybí polévku vyměnit za její maďarskou sestřičku. Halászlé se připravuje se sladkovodních ryb, v tomto receptu je ale použita mořská treska. Maďarská rybí polévka podle receptu od Jakvkuchyni.c z potěší mlsné jazýčky, které rády experimentují.
Bedlový guláš s bramborem

Bedlový guláš s bramborem

Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedel podle receptu od Jakvkuchyni.cz. 
Trhané krůtí maso s kapustou a lokšemi

Trhané krůtí maso s kapustou a lokšemi

Tradiční lokše se připravují ze 4 surovin. Na první pohled obyčejné jídlo můžeme připravovat na sladko (např. s povidly a mákem), ale skvěle chutnají také s krůtím, kachním nebo husím masem. A chybět nesmí samozřejmě typicky podzimní surovina jako zelí nebo kapusta. Jak si připravit lokše s kapustou a trhaným krůtím masem zjistíte v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Tradiční jabkance

Tradiční jabkance

Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Když se řekne guláš, tak si většina nejspíš představí ten hovězí. Ale vynikající guláš, kterým neurazíme ani zaryté masožravce, můžeme připravit i bez masa! Hlavní roli v něm hraje totiž hlíva ústřičná. Zkuste si ho připravit podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Rozmarýnové krokety se sýrem Pecorino a rajčatovým ragú a sýrem Pecorino

Rozmarýnové krokety s rajčatovým ragú

Pokud najdeme v lednici vařené brambory ze včerejší večeře a změklá rajčata, právě jsme objevili základ pro vynikající rozmarýnové krokety se sýrem Pecorino a rajčatovým ragú. Uznávaný šéfkuchař Ondřej Hutnik nám ukáže, že zbytky jídla nemusí končit v koši nebo na kompostu. Ba naopak, můžeme si na nich ještě velmi pochutnat podle receptu na Jakvkuchyni.cz ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!