Slovensko – Bryndzové pirohy

Slovenská herečka a moderátorka Lenka Vácvalová miluje bryndzu a halušky jsou její oblíbené rodinné jídlo. Do tohoto receptu přidává i slaninu nebo jiné maso, které najde v lednici.

Suroviny a postup

  • 300 g hrubé mouky
  • 1 kg brambor
  • 1 ks vejce
  • 500 g bryndzy
  • 80 g uzené slaniny
  • sůl

Brambory uvaříme ve slupce a mezitím vypracujeme jednoduché těsto z mouky, vody, vajíčka a soli. Těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníčky, ze kterých pak budeme tvarovat pirohy. Náplň je jednoduchá: stačí smíchat bryndzu a rozmačkané brambory. Není potřeba ji nijak dochucovat, protože bryndza je dostatečně slaná a výrazná. Do obdélníčků z těsta poklademe náplň, uzavřeme a pomocí vidličky můžeme ozdobit kraje. V osolené vodě vaříme, dokud nevyplavou. Mezitím si osmahneme nakrájenou slaninu. Pirohy podáváme se zbytkem bryndzy a osmaženou slaninou.18619_nahledovy_obrazek_610_465_01_slovensko

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*